21. april 2017

Dolly, Appalachia og Oxy


Et kurs på Universitet i Tennessee skal basere seg på livet til Dolly Parton, ifølge New York Times. Målet er å se på livet til folk i den lutfattige Appalachia regionen av USA. Hennes liv eksemplifiserer den "amerikanske drømmen" og er en utrolig inspirerende historie.
According to Dr. Sacco’s syllabus, the seminar looks at a history of the 20th century not from the vantage point of elites, but through the eyes of Ms. Parton, “a poor white girl born in midcentury Appalachia.”
Dessverre er det vanskeligere å se hvordan fremtidens Dolly Parton kommer til å klare seg. Dagens Appalachia sliter med lav økonomisk vekst og en narkotika krise. Delstaten West Virginia har gått så langt som å saksøke legemiddelfirmaene for sin rolle i den utbredte bruken av oxycontin og andre slike piller. En dokumentarfilm om en landsby i WV har skapt oppmerksomhet - og viser alvorlighetsgraden av denne krisen i det amerikanske samfunnet.



Selvfølgelig ser ikke alt svart ut for delstaten. Bloomberg har en oppmuntrende analyse her. Likevel er den nasjonale opioid problemet reel. Her ser vi en god illustrasjon av hvor ille epidemien egentlig er -  sammenlignet med tidligere narkotika-bølger (fra Drum basert på en fin artikkel fra Caldwell.)




Denne dokumentaren fra PBS sin Frontline program er også verdt å se på.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar